Varnostna tveganja

varnostna tveganja potovanje

Če potujete v države, kjer so večja varnostna tveganja, je dobro če to sporočite Ministrstvu za zunanje zadeve.

Če potujete v države tretjega sveta ali v države, kjer je visoka možnost naravnih nesreč, katastrof, političnih nemirov je priporočljivo, da pred odhodom izpolnete obrazec Podatki o potovanju in ga pošljete na naslov:

Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Konzularni sektor, Prešernova cesta 25, 1000 Ljubljana

Na podlagi teh podatkov bo mogoče lažje vzpostaviti stik z vami, če bi ob nepredvidljivih kriznih dogodkih v tujini potrebovali pomoč. Priporočljivo je tudi, da se javljate svoji družini in prijateljem (predvsem pri daljših potovanjih, če potujete sami ali na oddaljena/odročna območja).

Zemljevid področij z različnimi stopnjami varnostnega tveganja

varnostna tveganja

Varnostna tveganja po svetu

Bela barva – ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi se potovanje odsvetovalo.

Modra barva – obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetuje se previdnost in dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vijolična barva – obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetuje se izredna previdnost in dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Rumena barva – obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato se svetuje dodatna previdnost pri potovanjih v te dele države, dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Rjava barva – obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato v te predele odsvetujejo turistična in druga potovanja, ki niso nujna. Svetuje se dodatna previdnost in dodatno preverjanje ter pridobitev podatkov iz drugih virov.

Roza barva – obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato v te predele odsvetujejo vsa potovanja. Svetuje se dodatna previdnost in dodatno preverjanje ter pridobitev podatkov iz drugih virov.

Oranžna barva – obstajajo določeni varnistni zadržki. Odsvetujejo se vsa potovanja, ki niso nujna. Svetuje se dodatna previdnost in dodatno preverjanje ter pridobitev podatkov iz drugih virov.

Rdeča barva – iz varnostnih razlogov se na to območje odsvetujejo vsa potovanja.

Črna barva – državo čimprej zapustite.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj