V Benetke s kovčkom? Previdno!

benetke kovčki na kolesih prtljaga kazen hrup

Vodilni v mestu na vodi in njihovi prebivalci so precej zaskrbljeni glede naraščajočega “onesnaževanja s hrupom”, ki ga povzroča prtljaga na kolesih. Zato so oblasti v Benetkah sprejele nov sklep, ki kaznuje uporabo kovčkov na kolesih. Torej, če boste od maja 2015 po Benetkah vozili svoj kovček, ste lahko kaznovani s kaznijo do 500 eurov.

benetke kovčki na kolesih prtljaga kazen hrup

Če se boste v Benetke odpravili po maju 2015, pazite na to, kakšna kolesa ima vaš kovček!

Benetke obišče preko 20 milijonov turistov letno in domačini se že nekaj let pritožujejo nad hrupom, ki ga povzročajo turisti z vožnjo svojih kovčkov. Predvsem moteče naj bi bilo ponoči, ko večje skupine turistov tovorijo svojo prtljago po ozkih mestnih ulicah ter gor in dol čez kamnite mostove.

Ampak za mesto, ki nima cest, so kovčki na kolesih skorajda nuja. Turisti do hotelov lahko pridejo le peš ali z vodnim taksijem. Globi se bodo tako izognili le tisti, ki bodo imeli kovčke s tihimi kolesi, napolnjenimi z zrakom.

Vsi se s tem sklepom seveda ne strinjajo in menijo, da je ukrep precej neumen in nor. Ampak oblast vztraja, da je hrup resen problem in da jim bodo tisti, ki živijo v bližini hotelov, zelo hvaležni. Prav tako pa upajo, da bo katero izmed podjetij, ki izdelujejo kovčke, prepoznalo priložnost in ustvarilo linijo kovčkov primernih za Benetke. Novi kovčki naj bi se potem hitro uveljavili tudi v starih mestnih jedrih po drugih Italijanskih mestih kot je Rim, Firence, Siena.

Torej, naslednjič ko boste potovali v Benetke, preverite ali imajo vaši kovčki ustrezna kolesa. V nasprotnem primeru jih boste morali nositi ali pa se soočiti z precej zasoljeno kaznijo.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj