Splošni pogoji – potujmo.net

Zadnja sprememba: 23. julij 2014

Spletne strani potujmo.net za namene tega pravnega obvestila zajema vse spletne strani v okviru domene potujmo.net in potuj.si in vse vsebine predstavljene v okviru le teh spletnih strani, v kolikor ni drugače določeno.

S spletnimi stranmi potujmo.net in potuj.si upravlja podjetje Comis d.o.o., ki je tudi lastnik domen.

Z vstopom in uporabo spletnih strani se uporabnik strinja s pogoji uporabe spletnih strani in vsebin, kot so določeni v nadaljevanju in se zavezuje, da jih bo ustrezno spoštoval. Pogoji uporabe spletnih strani se lahko spremenijo kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Vsebina spletnih strani

Omejitev odgovornosti

 • Informacije in gradiva, ki so vključena v spletne strani potujmo.net so zgolj informativne narave. Spletna skupnost potujmo.net se bo trudila za ažurnost, točnost in popolnost posredovanih podatkov, vendar ne more zagotoviti nobene odgovornosti za točnost, ažurnost in popolnost. Bolj podrobne in točne informacije mora pridobiti uporabnik sam.
 • Potujmo.net se bo trudil za nemoteno delovanje spletnih strani.
 • Potujmo.net ni odgovoren za kakršnokoli posredno ali neposredno škodo ali izgubljeni dobiček, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe splethih strani ali nezmožnosti uporabe le-te. Uporabnik je sam odgovoren za zaščito svojega sistema.
 • Potujmo.net ni odgovoren za kakršnokoli posredno ali neposredno škodo ali izgubljeni dobiček, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe netočnih ali napačnih podatkov, dobljenih na spletnih straneh potujmo.net.
 • Potujmo.net si pridružuje pravico, da lahko spremeni spletne strani kadarkoli in brez prehodnega obvestila.

Oglaševanje

 • Oglaševanje na spletnih straneh potujmo.net je plačljivo. Za več informacij se obrnite na oglasevanje@potujmo.net

Varstvo podatkov

 • Podatki, ki jih spletna skupnost potujmo.net pridobi na kakršenkoli način preko spletnih strani, so namenjeni za preverjanje verodostojnosti uporabnika in jih bo potujmo.net uporabil izključno za lastno uporabo, kot pomoč pri razvoju spletnih strani. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam in poslovnim partnerjem brez neposredne privolitve uporabnika. Osebne podatke potujmo.net varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
 • Potujmo.net svari proti posredovanju in objavljanju osebnih podatkov v komentarjih (davčna številka, številka kreditne kartice, telefonska številka, številka potnega lista ali osebne izkaznice,…). Zaradi lastne varnosti je objava le-teh podatkov, javno, nezaželjena.

Komentiranje

Odgovornost

 • Vsak uporabnik nosi odgovornost za svoje objave, ki jih napiše kot komentar pod članke objavljene na potujmo.net. Spletne strani potujmo.net za vsebino sporočil ne odgovarjajo.
 • Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe.
 • Potujmo.net si pridržuje pravico izbrisa sporočil ali delov sporočil. Uredništvo bo, ne glede na prvo alineo tega člena, ukrepalo v primerih, ko bo uporabnik:
  • zmerjal, zasmehoval in žalil ostale uporabnike,
  • ščuval k verski, rasni, seksualni, politični ali drugi nestrpnosti,
  • uporabljal polje za komentiranje za prenos sporočil komercialne narave.

Komunikacija

 • Uporabniki naj se v sporočilih izogibajo uporabi velikih tiskanih črk (v e-bontonu pomenijo KRIČANJE), raztegovanju besed ali prevelikemu številu objav.
 • Komentirajte tematiko, ki jo članek obravnava. Sporočila, ki s temo članka nimajo nobene povezave, bodo izbrisana.

 

Kontakt

Za vsa vprašanja, predloge, pohvale, graje,… smo vam na voljo na info@potujmo.net

 

Reproduciranje vsebine s strani je dovoljeno izključno s pisnim dovoljenjem uredništva in avtorjev prispevkov. Uredništvo potujmo.net si pridržuje pravico do uporabe in objave vsebin za lastne potrebe, pri čemer ostaneta vir in identiteta pisca skriti. Izjave avtorjev sporočil ne odražajo mnenja uredništva in za njih ne odgovarjamo.

Poslane fotografije in potopise objavimo samo z dovoljenjem avtorja in za objavo ne plačujemo.

Uredništvo spletnih strani potujmo.net

potujmo.net logo potujmo potovanje