Smučarske destinacije za začetnike

smučarske destinacije za začetnike smučanje šola smučanja

Če se na smučanje odpravljate prvič, nam dovolite, da vam predstavimo smučarske destinacije za začetnike. Za tiste, ki ste (še) nevešči smučanja je pomembno, da strmina na smučišču ni prevelika, da so vlečnice primerne za začetnike in konec koncev, da je na smučišču tudi dobra šola smučanja.

Če boste nastanjeni dlje stran od smučišča, je dobro, da preverite, kakšne so avtobusne povezave do smučišča, še bolje pa je, če si prenočišče najdete kje blizu smučišča. Spodaj je navedenih 8 najboljših evropskih smučarskih destinacij za začetnike.

1. Söll, Avstrija

Lahke proge: 124 km

Srednje težke proge: 128 km

Težke proge: 11 km

Freestyle: 16 km

Soll-SkiWelt ima kar nekaj prog, ki so več kot primerne, da začetniki smučanja pridobijo na samozavesti.  Večino snega v sezoni je naravnega, če je potrebno, pa z več kot 1000 stroji za delanje snega priskrbijo tudi umetnega. V tipični Avstrijski gorski vasici je dobro poskrbljeno tudi za nastanitev.

smučarske destinacije za začetnike smučanje soll avstrija

Soll, Avstrija

2. Saas Fee, Švica

Lahke proge: 39 km

Srednje težke proge: 75 km

Težke proge: 31 km

Freestyle območje: 1

Saas Fee je Alpski biser, ki leži v najvišjih predelih švicarskih alp. Dolina Saas je pozimi čudovita, visoka nadmorska višina pa poskrbi za dovolj snega skozi celotno sezono, če ne, je tu 80 strojev za delanje snega. Poleg tega, da lahko smučate na 3600 metrov nadmorske višine, na več kot 145 km prog, lahko uživate tudi v prelepem pogledu v dolino, nakupujete v številnih trgovinicah in se zabavate. Dobro je poskrbljeno tudi za začetnike, saj je veliko lažjih in položnih prog čisto blizu vasi.

smučarske destinacije za začetnike saas fee švica alpe

Saas Fee, Švica

3. Wengen, Švica

Lahke proge: 8

Srednje težke proge: 17

Težke proge: 8

Freestyle območje: 0

Wengen je vasica ob vznožju gore Jungfrau in je pravi raj za začetnike smučanja. Do vasi vodi le železnica, zato boste avtomobil pustili v dolini. Okoli vasi je 100 km urejenih smučarskih prog, na širšem območju Jungfrau pa 175 km. Proge in okoliške vasi so med seboj povezane z železnico, zato lahko smučate kjerkoli. Veliko je tudi sprehajalnih poti in drugih športnih aktivnosti.

smucarske destinacije za zacetnike jungfrau wengen švica

Wengen, Švica

4. Pila, Italija

Lahke proge: 8 km

Srednje težke proge: 52 km

Težke proge: 10 km

Freestyle območje: 1

Pila je majhna vas v dolini Aoste. Ker ni zelo poznana smučarska destinacija, ni nikoli gneče. Smučarske proge v Pili so brez meja. So odlično pripravljene, brez ledenih površin in grbin, kar je odlično za smučarje začetnike.

smučarske destinacije za začetnike smučanje pila italija

Pila, Italija

5. Avoriaz, Francija

Lahke proge:  153

Srednje težke proge: 127

Težke proge: 28

Freestyle območje: 15

Avoriaz velja za eno večjih smučišč v Evropi, saj ponuja skupno kar 650 km prog. Hoteli in apartmaji se nahajajo skoraj na smučiščih, zato ni treba daleč. Začetniške proge so tik ob smuačarskem centru, smučarske šole pa ene najboljših. Zaradi visoke nadmorske višine je naravnega snega dovolj skozi vso sezono – povprečna višina snežne odeje je kar 8 m.

smučarske destinacije za začetnike avorianz francija

Avorianz, Francija

6. Alpe d’Huez, Francija

Lahke proge:  75

Srednje težke proge: 40

Težke proge: 16

Freestyle območje: 3

Alpe d’Huez je idilična vas, ki leži 1860 m visoko in ima v povprečju 300 dni sonca na leto. Ponuja 250 km smučarskih prog, med drugim tudi progo Sarenne – najdaljšo progo na svetu (16 km).  Ima zelo veliko prog za začetnike, nekatere so dostopne tudi brez vstopnice. Proge se razprostirajo na nadmorski višini med 1860 m in 3300 m.

smučarske destinacije za začetnike smučanje alpe dhuez francija

Alpe d’Huez, Francija

7. Soldeu, Andora

Lahke proge:  50

Srednje težke proge: 37

Težke proge: 23

Freestyle območje: 3

Soldeu ponuja najboljše in najdaljše proge v Pirenejih, skupaj jih je kar 193 km. Imajo dve svetovno znani šoli smučanja, v katerih poučuje več kot 450 učiteljev smučanja in bordanja.

smučarske destinacije za začetnike smučanje kam na  soldeu andora

Soldeu, Andora

8. Geilo, Norveška

Lahke proge:  16 km

Srednje težke proge: 14 km

Težke proge: 4 km

Freestyle območje: 2

Geilo je popolna destinacija za začetnike. Veliko lahkih prog in brez prevelike gneče, tako se boste lahko v miru učili smučarskih spretnosti. Zelo dobro so ocenjene tudi šole smučanja. Ima 35 prog, skupne dolžine 34 km, ki se nahajajo na nadmorski višini med 800 m in 1173 m.

smučarske destinacije za začetnike smučanje šola smučanja geilo norveška

Geilo, Norveška

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj