Skriti stroški pri najemu avtomobila

skriti stroški pri najemu avtomobila rent a car potujmo.net

Imate slabe izkušnje z najemom avtomobila, ker je bil račun na koncu precej višji, kot je sprva izgledalo? Rent a car agencije rade uporabijo žargon in tako “zapakirajo” dodatne stroške, ki jih morda v resnici sploh ne potrebujete. Če se želite izogniti nepotrebnim stroškom pri najemu avtomobila, berite dalje. Pojasnili vam bomo, kaj pomenijo posamezni izrazi.

skriti stroški pri najemu avtomobila rent a car potujmo.net

Pri najemu avtomobila natančno preverite, kaj res potrebujete

Collision damage waiver

To je dodatno zavarovanje, ki zavaruje avtomobil v primeru poškodb. Če tega zavarovanja nimate, morate sami kriti škodo na avtomobilu. Doplačilo je res nekoliko visoko, ampak premislite, mogoče se vam izplača. Tako boste vozili brez skrbi in ne boste v skbeh za vsako prasko na avtomobilu. Prav tako se izplača najti rent a car agencijo, ki ima to zavarovanje že v ceni najema.

Young driver Surcharge

Mladi vozniki, še posebaj tisti mlajši od 25 let, morajo najem avtomobila pogosto dodatno plačati. Če ste mlajši od 25 let se točno pozanimajte kakšni so dodatni stroški, ker ponavadi jih zaračunajo šele ob vračilu avtomobila.

One way Surcharge

Če boste najeli vozilo v enem mestu, vrnili pa ga boste v drugem, vam bodo skoraj zagotovo zaračunali še dodatek. Ta dodatek zna biti še posebno visok, če se odločite za vračilo v drugi državi.

Theft protection (vehicle theft cover)

Zavarovanje proti kraji, zavaruje avtomobil v primeru kraje. Ponavadi je sicer že vračunan v ceno, ampak kljub temu lahko pride do velikih odstopanj. Od vaše rent a car agencije zahtevajte točno ceno za to zavarovanje.

Fuel Policy

Različne agencije imajo različna pravila, ampak ponavadi je tako, da ob najemu prejmete avto s polnim tankom goriva in tako ga morate tudi vrniti. Če rezervoarja ne boste napolnili, ga bo agencija, na vaše stroške. Ampak gorivo je v tem primeru veliko dražje, kot pa če bi se sami ustavili na bencinski črpalki in uredili zadevo.

Fair Fuel Policy

Pravična poraba goriva vam omogoča, da vrnete avtomobil s toliko goriva, kot ga je bilo na začetku, ko ste avtomobil najeli. Ob začetku najema agencija popiše stanje goriva in ob vračilu pogleda, če je stanje isto. To je najbolj pravičen način.

Optional Extras

Navigacijska naprava, otroški sedež, snežne verige, strešni kovček,… so dodatki, ki jih morate seveda doplačati. Nekatere je potrebno plačati na dan, spet drugi imajo fiksno ceno najema za celotno obdobje. Podrobno se pozanimajte o teh stroških, saj vam jih ponavadi obračunajo šele ob vračilu.

Cancellation Policy

Možnost odpovedi pogodbe je včasih zelo pomembna. Nekatere agencije omogočajo brezplačno odpoved pogodbe, spet druge zaračunajo določen znesek, če ne odpoveste v določenem časovnem okviru. Če niste prepričani, kako lahko brezplačno (ali s čim manjšimi stroški) odpoveste vašo pogodbo, zahtevajte konkretna pojasnila od vaše rent a car agencije.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj