Ryanair prtljaga in dodatni stroški

ryanair prtljaga doplačilo stroški ročna prtljaga doplačila potujmo.net

Ste kupili letalsko karto pri nizkocenovnem prevozniku Ryanair, pa še vedno ne veste kaj in kako glede prtljage. Brez skrbi, pripravili smo vam kratek vodič, da se boste lahko dobro pripravili na pot.

ryanair prtljaga doplačilo stroški ročna prtljaga doplačila potujmo.net

Če boste imeli pretežko prtljago, boste doplačali!

Ryanair ročna prtljaga

Vsak potnik (razen otrok, ki nimajo svojega sedeža) lahko na letalo brezplačno vzame en večji kos ročne prtljage. Poleg enega večjega kosa je dovoljen še en manjši kos npr. manjša ženska torbica, torba za fotoaparat, aktovka, torba s prenosnim računalnikom… Za otroke, ki nimajo svojega sedeža (starost: 8 dni do 23 mesecev) ročna prtljaga ni dovoljena. Otroško torbo težko do 5 kg, lahko na letalo nese odrasla oseba, ki spremlja otroka (poleg svoje ročne prtljage).

Večji kos prtljage lahko tehta maksimalno 10 kg in ne sme presegati dimnzij 55 x 40 x 20 cm. Manjši kos prtljage pa ne sme biti večji od 35 x 20 x 20 cm.

Ker je prostor na letalu omejen je lahko na enem letalu le 90 večjih kosov ročne prtljage. Če je kosov ročne prtljage več, je prtljago potrebno oddati letalskemu osebju v hrambo in vam jo vrnejo ko prispete na cilj.

Potniki, ki so dokupili Priority Boarding imajo prednost in lahko svojo ročno prtljago vedno vzamejo s seboj na letalo (razen če je to nujno potrebno zaradi varnostnih razlogov).

Kosi ročne prtljage, ki so pretežki ali preveliki bodo zavrnjeni že pri prijavi na let. Ponekod je na voljo tudi opcija, da te večje kose prevzame letalsko osebje in jih pospravi v hrambo. Storitev se doplača £50/€50.

Manjše glasbene inštrumente kot so kitara, čelo, violina ali viola, ki sicer presegajo dovoljene dimenzije ročne prtljage, lahko vzamete s seboj na letalo, če prej rezervirate posebni sedež za inštrument in to tudi plačate. Za ta dodatni plačani sedež ni dovoljena nobena ročna prtljaga.

Če viste prepričani, ali lahko svojo ročno prtljago brezplačno vzamete s seboj na letalo, preverite pri okencu Bag Drop, še preden se na letališču prijavite na let.

ryanair prtljaga doplačilo stroški ročna prtljaga doplačila potujmo.net

Na letališčih so postavljena stojala, kjer lahko preverite ali vaša torba ustreza dimenzijam predpisanim za ročno prtljago.

Ryanair prtljaga, ki jo oddate pred poletom

Zaradi varnostnih razlogov Ryanair ne dovoli kosov prtljage, ki so težji od 32 kg in večji od 81 x 119 x 119 cm. Seveda pa ta omejitev ne drži za mobilne pripomočke kot so otroški vozički, invalidski vozički,…

Vsak potnik lahko odda največ dva kosa prtljage med 15 in 20 kg. Seveda je storitev potrebno plačati, ampak je cena nekoliko ugodnejša, če se zato odločite in plačate že pri nakupu letalskih kart.  Teža prtljage se lahko tudi kombinira. Naprimer, če dva potnika, ki potujeta skupaj in pri isti rezervaciji vplačata dva kosa prtljage po 15 kg, lahko tehta en kos prtljage npr. 17 kg, drug pa 13 kg.

Doplačila za presežek prtljage

Kakšna so doplačila za pretežko prtljago ali za dokup dodatnih kosov prtljage, si lahko preberete na uradni strani prevoznika Ryanair (zadnja tabela).

ryanair prtljaga doplačilo stroški ročna prtljaga doplačila potujmo.net

Cenik za doplačila glede prtljage

Podatki so informativne narave in so povzeti iz uradne spletne strani prevoznika Ryanair, 15.1.2015. Za točnost informacij ne odgovarjamo.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj