Prvomajski izleti

prvomajski izleti izlet prvi maj okolica slovenije italija avstrija

Ko se bližajo prvomajski prazniki, veliko ljudi vneto premišljuje kako najbolje izkoristiti dela proste dneve, za potepanje z družino. Prvomajski izleti so kot nalašč za spoznavanje lepot okoliških krajev in držav, njihovih zanimivosti in značilnosti. Bi se tudi vi kam odpravili, ampak ne najdete prave ideje kam? Pripravili smo vam nekaj predlogov za krajše prvomajske izlete v okolici Slovenije. 

Minimundus (Klagenfurt, Avstrija)

Svet v malem je postavljen ob Vrbskem jezeru in je pravi kraj za sprostitev, užitek, učenje in zabavo. Imajo približno 150 modelov znamenitih svetovnih zgradb, vlakov, ladij in kipov. V enem dnevu boste popotovali okoli sveta in videli vse večje svetovne znamenitosti.

Vse dodatne informacije na spletni strani: www.minimundus.at

prvomajski izleti izlet prvi maj minimundus klagenfurt avstrija

Minimundus, svet v malem, je odlična ideja za prvomajski izlet.

Adrenalinski park, Taborhöche Faaker See (jezero Faaker See, Avstrija)

Adrenalinski park v gozdu, med drevesi, kjer boste vsekakor dobili želeno dozo adrenalina. Uživali boste v prelepem razgledu, izpolnili nepričakovane izzive, dobili nove izkušnje in kar je najpomembnejše, zabavali se boste do onemoglosti.

Spletna stran: www.hochhinauf.at

prvomajski izleti prvi maj faaker see adrenalinski park avstrija izlet

Adrenalinski navdušenci si lahko privoščijo prvomajski izlet v adrenalinski park.

Grad Devin / Castello di Duino in Rilkejeva pot (Trst, Italija)

Grad leži v slovenskem zamejskem kraju Devin, blizu Trsta v Italiji. Zgrajen je bil kot nadomestek propadajočega gradu, od katerega so danes vidne le še ruševine. Grad si lahko ogledate med vodenim ogledom, tu se pogosto odvijajo razne umetniške razstave ali prireditve. Grad ima tudi čudovit park s še lepšim razgledom. Da gradu vodi tudi Rilkejeva (energijska) pot, ki se začne nad Sesljanskim zalivom in vodi vse do gradu. Na tem mestu je Rainer Maria Rilke spisal znamenite Devinske elegije. Ob poti pa si lahko sprehajalec ogleda celo vrsto kraških pojavov, vseskozi pa ga spremlja tudi čudovit razgled.

prvomajski izleti prvi maj izlet italija grad devin rilkejeva pot trst

Da gradu vodi tudi Rilkejeva (energijska) pot, ki se začne nad Sesljanskim zalivom in vodi vse do gradu

Gardaland (Gardsko jezero, Italija)

Največji zabaviščni park v Italiji, vsekakor pa dobro poznan tudi pri nas. Vedno nove atrakcije in adrenalinske vožnje vsakič presenetijo in v parku uživajo tako stari kot mladi. Če se boste odločili, da boste tam ostali več dni, lahko prespite v hotelu Gardaland, ki ima preko 200 sob, med drugim tudi 12 tematsko opremljenih.

Spletna stran: www.gardaland.it

prvomajski izleti izlet prvi maj italija gardaland gardsko jezero

Za prvi maj obiščite vsem dobro znani zabaviščni park Gardaland.

Styrassic Park (Bad Gleihenberg, Avstrija)

Čudovita destinacija za vse, ki imate majhne otroke ali pa ste sami ljubitelji dinozavrov. Tu boste videli kar 75 različni vrst dinozavrov v naravni velikosti, mamute, tigre, plenilske mačke, lenivce, jelene in jamske medvede. Doživeli boste izbruh vulkana in potres. Prav tako je predstavljena celotna zgodovina človeštva, kako so ustvarili ogenj, jamsko slikanje do prve pokončne hoje. Na koncu pa imajo še mini živalski vrt, kjer lahko otroci božajo in krmijo živali.

Spletna stran: www.styrassicpark.at

prvomajski izleti izlet prvi maj avstrija dinozavri izlet za otroke

Super ideja za prvomajski izlet, sploh, če imate otroke!

Terme

Ker je okoli prvega maja še nekoliko prehladno za kopanje v morju, si tovrstno sprostitev privoščite v toplicah. V Sloveniji imamo več kot dovolj term z različno ponudbo, tako da verjamemo, da bo vsak našel nekaj zase.

prvomajski izleti izlet prvi maj slovenija terme zdravilišča

Prvomajski oddih lahko izkoristite za kopanje, v katerem izmed slovenskih zdravilišč.

Živalski in naravni park (St. Johann bei Herberstein, Avstrija)

Park je sestavljen iz živalskega parka, dvorca Herberstein, vrtov in umetniških razstav. Živalski park je velik 40 hektarov in v njem živi okoli 600 živali ter 100 različnih vrst ptic iz vsega sveta. Z ogledom dvorca in vrtov okoli njega pa boste spoznali zgodovino od 13. stoletja pa do danes.

Spletna stran – živalski park: www.tierwelt-herberstein.at

Spletna stran – dvorec in vrtovi: www.herberstein.co.at

prvomajski izleti izlet prvi maj avstrija živalski vrt zoo graz

Park je sestavljen iz živalskega parka, dvorca Herberstein, vrtov in umetniških razstav.

Terme Blumau (Bad Blumau, Avstrija)

Terme v bližini Gradca, ki so zgrajene v stilu Hundertwasser arhitekture. Imajo bogato ponudbo wellness in hotelskih storitev, okolica pa je primerna za sprehode in sproščanje v naravi.

Spletna stran: www.blumau.com

prvomajski izleti izlet prvi maj avstrija blumau graz terme zdravilišče hundertwasser

Terme v stilu Hundertwasserja.

Benetke (Italija)

Preživite dan v mestu na vodi, na prekrasnih trgih polnih golobov, popeljite se z gondolo in uživajte v bogati kulturi. Oglejte si Doževo palačo, Markov trg, Most vzdihljajev, Urni stolp in stavbe prokuratorija. Ustavite se na otočku Murano, ki je znan po izdelovanju steklenih izdelkov, kjer si lahko ogledate tudi postopek izdelave. Do Benetk se lahko odpravite z avtomobilom ali pa s katamaranom Prince of Venice.

prvomajski izleti izlet prvi maj italija benetke prince of venice

Vedno romantične Benetke

Verona in ZOO Safari (Italija)

V Veroni si lahko ogledate Zeliščni trg, Julijino hišo in slaven Julijin balkon, Trg Bra, Areno, grobnice Scaligerijev in gosposki trg. Safari ZOO pa se nahaja v parku Natura Viva in je eden izmed največjih evropskih safari parkov, kjer se lahko vozite med prostoživečimi živalmi in občutite pravi safari. Del parka je zaprtega tipa in je urejen kot živalski vrt. Videli boste nosoroge, nilske konje, leve, tigre, zebre, žirafe, imajo pa tudi makete dinozavrov v naravni velikosti.

prvomajski izleti izlet prvi maj italija safari verona julija

Oglejte si enega največjih evropskih safarijev.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj