Prve skupne počitnice

prve skupne počitnice par izlet predlogi nasveti potujmo skupno potovanje

Pravijo, da prve skupne počitnice pokaže, ali je par za skupaj ali ne. Skupaj sta 24 ur na dan, eden drugega vidita v dobrih in ne tako zelo dobrih trenutkih. Če se bližajo vajine prve skupne počitnice, preberite nasvete, kako te počitnice narediti nepozabne.

prve skupne počitnice par izlet predlogi nasveti potujmo skupno potovanje

Preden se odpravita na daljše skupne počitnice, poskusita s krajšim vikend oddihom

1. Poskusne počitnice

Preden se odločita za daljše potovanje, poskusita s krajšim oddihom. Kratek let z letalom, mogoče nekaj urna vožnja z avtomobilom, prijeten hotel. Privoščita si vikend izlet v Paris, London, Toskano ali kakšen drug romantični kraj.

2. Uporabita vajine slabosti in prednosti vama v prid

Namesto, da se prepirata o tem kdo bo naredil kaj, premislita in uporabita vajine prednosti in slabosti. Naprimer, če je nekdo boljši organizator, naj tisti rezervira počitnice in uredi vse ostalo. Če partner govori več jezikov, naj bo on tisti, ki bo več govoril in prevajal. Tisti z boljšo orientacijo (zelo delikatna tema, ampak ponavadi so to ženske) naj bo glaven za navigacijo in uporabo zemljevida.

3. Pridobita veliko informacij o destinaciji

Ko izbirata destinacijo za prve skupne počitnice, je pomembno, da je všeč obema. Nič ni naroče, če nekdo prevzame pobudo, ampak naj bo končna izbira fer za oba, Če nekdo rad igra golf, drugi pa bi si rad ogledal znamenitosti, nikar ne rezervirajta počitnic v golf hotelu. Prej se dogovorita, kaj bi rada počela na počitnicah in se izognita grdim pogledom in tihim zameram.

4. Ne izdelajta urnika do minute natančno

Če bo vajin urnik preveč poln in splaniran do minute natančno, to vsekakor ne bodo sproščujoče počitnice. Nekdo zjutraj rad dolgo spi, drug bi raje poležala na plaži kot odšel na izlet. Bodita spontana in se prepustita počutju.

5. Kompromisi

Nobeden ni šef, oba sta enakopravna, zato se morata prilagajati eden drugemu. Vsaka odločitev mora biti skupna. Če ne marate športa, vaš partner pa je športni navdušenec sklenite kompromis. En dan imejta športni dan in sodelujte pri njegovih aktivnostih, naslednji dan pa naj se vlogi zamenjata.

prve skupne počitnice par izlet predlogi nasveti potujmo skupno potovanje

Sklepajta kompromise!

6. Ne bodite ljubosumni ali pa ne hodite na plažo

Če postanete ljubosumni, ko vaš partner pogleduje za drugimi na plaži, je mogoče bolje, da se na plažo sploh ne odpravite. Vroče sonce, kopalke in napol gola telesa vsakega pripravijo do tega, da opazuje okolico 🙂 Nikar ne postanite preveč ljubosumni, saj to lahko vodi v grd prepir.

7. Ne napijte se ga vsak večer

Poletje, plaža, počitnice, nikar ne končajte čisto vsakega večera v hotelskem baru. Naslednji dan boste imeli mačka, utrujeni boste in posledično tudi slabe volje. Boljše je, če dan začnete s čistimi mislimi in dobro voljo.

8. Če je kriza – ne prelagajte krivde

Če se zgodi kaj slabega (prepir, kraja,…) nikar za to ne okrivite partnerja. Sploh pa ne prelagajte krivde, če veste, da ste za nastalo situacijo krivi sami. Globoko vdihnite in premislite kako bi najbolje rešili nastalo situacijo, globoko vdihnite in se nasmejte. Partnerja morata držati skupaj!

9. Postavite pravila glede denarja

Denar je zelo občutljiva tema, sploh če ste na prvih skupnih počitnicah in še nimata skupnega denarja. Najbolje je že na začetku postaviti nekaj pravil. Najbolje je, da naredita “blagajno” v katero vsak prispeva enako količino denarja. Iz te blagajne plačujeta skupne pijače, obroke in vse ostale skupne stroške. Ko denarja v blagajni zmanjka, spet vsak prispeva enak znesek.

Lahko pa se dogovorita, da izmenično plačujeta za obroke in pijačo.

prve skupne počitnice par izlet predlogi nasveti potujmo skupno potovanje

Že na začetku se dogovorita glede denarja

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj