Otrok na letalu

otrok na letalu potovanje z otrokom

Otrok na letalu zna biti za nekatere starše poseben izziv. Ko se bliža poletje in čas dopustov, starši po vsem svetu razmišljajo in skrbijo, kako  je najlažje prestati let z majhnim otrokom.

Nekateri otroci so pridni in med letom spijo, drugi se igrajo, tretji pa cel čas letenja jočejo na vse grlo. To je neprijetno za starše, kot tudi za ostale potnike v letalu. Da bo let prijeten za vas, za vašega malčka in tudi za vaše sopotnike, smo vam pripravili nekaj koristnih nasvetov.

otrok na letalu potovanje z otrokom

Zavijte majhne igračke in jih malčku podarite kot darilo za pridnost, vsake pol ure leta.

Kupite Trunki

Trunki potovalni kovčki za otroke niso ravno poceni, so pa nepogrešljiv pripomoček pri zabavanju vaših najmlajših v dolgih vrstah, pri dolgi hoji po letališču. Otrok si lahko vanj pospravi svoje najlubše igračke in knjige, s katerimi si bo krajšal čas na letalu.

Let planirajte po 15-minutnih delih

Za triurni let, boste potrebovali vsaj 10 aktivnosti oziroma idej, kako boste zaposlili vašega malčka. Prvih in zadnjih 15 minut ga zamotite z gledanjem skozi okno ob vzletu oziroma pristanku. Med letom ga zabavajte z otroškimi knjigami in revijami, risanjem in barvanjem. Tudi razni prigrizki so dobra ideja, da se otrok zamoti. Verjetno ne boste “porabili” vseh deset idej, ampak jih je bolje imeti na zalogi več kot premalo.

Prenosni DVD player

Pred letom, na spletni strani letalskega prevoznika s katerim letite, preverite, ali ima letalo multimedijske zaslone vgrajene v vsakem sedežu ali ima le nekaj ekranov razporejenim po letalu. Če so ekrani v vsakem sedežu, bo verjetno tudi velika izbira filmov, risank, glasbe in ponavadi tudi igric. Če ne, je dobro da na pot vzamete lastni prenosni dvd predvajalnik ali računalnik. Tako bo otrok na letalu med letom lahko užival ob najljubših risanih junakih.

Podarjajte darilca

Zavijte majhne igračke in jih malčku podarite kot darilo za pridnost, vsake pol ure leta. Ni potrebno da so darila draga in velika, naj bodo drobne malenkosti, kot so plišaste igračke.

Otroške aplikacije na pametnem telefonu, računalniku ali iPadu

Prenesite zabavne in zanimive aplikacije in igrice za otroke na vaš pametni telefon, računalnik ali iPad. Med vzletom in pristankom morajo biti elektronske naprave izključene, med letom pa jih lahko uporabljate na načinu za letala (Airplane mode).

otrok na letalu potovanje z otrokom

Zamotite otroke s tekmovanjem o risanju

Nalepke

Nalepke so odličen način za kratkočasenje majhnih otrok – no, vsaj za nekaj časa. Ponudite jih nalepke in prazno plastenko vode, naj jo okrasijo.

Vzglavnik in/ali odeja

Majhni otroci lahko sedijo na vzglavniku, da bodo lažje videli skozi okno. Malo večji, pa jo lahko izkoristijo za bolj udoben spanec. Tudi odeja je dobra ideja, saj je udobna, če bo postalo nekoliko hladno na letalu, pa bo otroka (in vas) tudi grela. Vzglavniki, ki se dobijo na letalu so ponavadi majhni, na krajših letih pa jih verjetno sploh ne boste dobili. Zelo dobro se obnese tudi Yondi, mehka otroška potovalna blazina, ki jo lahko uporabite tudi drugod.

Sladkarije

Vzletanje in pristajanje lahko povzroči neprijeten in celo boleč občutek v ušesih. V navadi je, da se dojenčkom in manjšim otrokom v tem času da steklenička, saj sesanje in goltanje oblaži pritisk in s tem bolečine. Na isti princip deluje tudi lizika, ki bo otroke med vzletom in pristankom tudi zamotila.

Prigrizki

Otroku ponudite hrano, za katero bo otrok potreboval dlje časa, da jo bo pojedel. Dober primer je zavitek rozin. Rozine so zdrave, saj vsebujejo samo naravne sladkorje, poleg tega se bo malček z njimi tudi igral in jih jedel eno po eno. Prigrizki so tudi zelo dobra podkupnina (za otroke, seveda). Pa še dobronamerno opozorilo: če boste malčka nahranili s preveč sladkorja, boste imeli precej težko nalogo, da bo mirno sedel na sedežu.

Letalska policija!

Iznajdljiva ukana je tudi letalska policija, ki otrokom, ki niso pridni, prepove letenje. Ne priporočamo, da otroka močno prestrašite, ampak ga zgolj opozorite. To bi moralo zadostovati, da otrok ne bo plezal po sedežih, tekal po letalu, se igral z zložljivo mizico, ali uščipičil kaj podobnega, zaradi česar vas bodo ostali potniki res “lepo” gledali.

otrok na letalu potovanje z otrokom

Iznajdljiva ukana je tudi letalska policija, ki otrokom, ki niso pridni, prepove letenje.

Želimo vam veliko prijetnih letov in čim bolj pridnih otrok na letalu!

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj