Najpogostejše prevare turistov št. 4

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Domačini in lokalni prebivalci pogosto goljufajo turiste in na tak način zaslužijo kar nekaj denarja. Še huje pa je, da velikokrat za prevaro uporabijo tudi otroke. Preberite še najpogostejše prevare turistov, ki jih izvajajo domačini in otroci.

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Prevare turistov največkrat izvršijo lokalni prebivalci.

Zelo prijazni domačini

Zelo prijazen domačin, ki se bo trudil govoriti vaš jezik, vam bo ponudil pomoč medtem ko boste želeli uporabiti bankomat ali aparat za nakup vstopnic. Medtem ko bo izgledalo, da vam res želi pomagati, si bo poskušal zapomniti vašo pin kodo, kasneje pa vam bo ukradel še kreditno kartico.

Pogosta prevara v Evropi.

Prodajalec zemljevidov

Do vas bo pristopil neznanec in vam bo poskušal prodati zemljevid mesta, kjer se nahajate. Zemljevid bo razvil pred vas in vas zamotil, medtem pa vam bo njegov sodelavec preiskal žepe.

Pogosta prevara v Evropi.

Prosjači

Prosjači za denar, ponavadi so to starejše ali noseče ženske, vas bodo poskušale prepričati, da bi jim izročili nekaj drobiža. V bistvu jih samo zanima, kje imate denarnico, ki vam jo bodo ukradli malo kasneje.

Pogosta prevara po vsem svetu.

Brezplačna masaža

Medtem ko boste uživali na plaži, bo do vas pristopil prijazen domačin in vam ponudil brezplačno masažo. Tudi če boste odklonili, vam bodo ponujali brezplačen preizkus. Po preiskusni masaži vas bo nadlegoval tako dolgo, da mu boste plačali. In te masaže niso poceni.

Pogosta prevara na Bahamih in Barbadosu.

Flirt

Privlačna ženska pristopi k moškemu turistu, ki potuje sam in se začne z njim spogledovati in flirtati. Povabi ga v bar na pijačo, ampak na koncu je račun precej zasoljen.

Pogosta prevara v Atenah.

Opozorilo pred žeparji

Žepar se bo pretvarjal da je prijazen domačin, ki vas želi posvariti pred nevarnostjo žeparjev v okolici. Povedal vam bo, da so ravno nekomu v bližini ukradli telefon ali denarnico. Vi boste v paniki takoj preverili če še imate telefon oziroma denarnico in tako “prijazenmu domačinu” pokazali, kje ju hranite. Nekoliko kasneje vas bodo okradli.

Pogosta prevara v Evropi.

Pokvarjen fotoaparat

Nekdo vas bo prosil, če lahko fotografirate njega in prijatelje. Fotoaparat ne bo deloval, zato ga boste izročili nazaj. Oseba bo fotoparat nalašč izpustila iz rok in se bo le ta razbil. Celotna skupina bo od vas zahtevala denar za nov fotoaparat ali pa vas bodo okradli med pogajanji.

Pogosta prevara po vsem svetu.

Študenti angleščine

Mlada dekleta, ki vas bodo slišala da govorite angleško, vas bodo vprašala če lahko vadijo z vami. Natvezile vam bodo zgodbico in vas prosile za denar. Ali pa vas bodo peljale na pijačo, izginile, racun v baru pa bo zelo drag.

Pogosta prevara v Šanghaju, Pekingu in Xianu

Brezplačni oreščki

Medtem ko boste sedeli v baru bo k vam pristopil mož in vam ponudil brezplačne arašide, ki jih bo položil na mizo. Takoj ko se jih boste dotaknili, bo zahteval plačilo.

Pogosta prevara v Rio De Janeiru

Razglednica

Otrok vam bo v roke potisnil razglednico in pisalo ter vas prosil, da mu pomagate napisati pismo domov. Povedal vam bo da je zelo reven, vam pa se bo “revček” tako zasmilil, da mu boste dali nekaj denarja.

Pogosta prevara v Rimu

Dobrodelna peticija

Skupina otrok, ki se bodo pretvarjali da so gluhi, vas bo prosila za podpis peticije in nato še za donacijo. Medtem ko boste brali peticijo, vam bodo preiskali žepe in ukradli vse kar je v njih.

Pogosta prevara v Parizu

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Prodaja zemljevida je ena izmed pogostih prevar turistov

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj