Najpogostejše prevare turistov št. 3

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Najpogostejšim prevaram turistov kar ni konca. Tatovi, žeparji, sleparji in goljufi na turiste prežijo na vsakem koraku. Preberite, katere so najpogostejše prevare turistov v trgovinah in pri drugih storitvah.

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Pogoste prevare turistov so tudi pri poslovanju z denarjem

Blagajnik s telefonom

Medtem ko plačujete s kreditno kartico se bo blagajnik pretvarjal, da se pogovarja po telefonu. V bistvu bo s telefonom fotografiral vašo kreditno kartico, da jo bo lahko kasneje ponaredil in zlorabil.

Pogosta prevara v Barceloni.

1, 2, 3, … Počasno štetje

Blagajnik bo vrnjeni drobiž štel izjemno počasi, med štetjem si bo celo vzel premor in upal, da boste izgubili potrpljenje in sprejeli drobiž ne glede na to koliko ga je. Ne nasedajte, vrnjenega drobiža je veliko premalo.

Pogosta prevara v Evropi.

Super ugodna cena nakita

Prijazen voznik tuk tuka vam bo povedal, da je trgovina v katero želite zaprta in vam predlagal neko drugo trgovino. Ko boste prispeli na cilj, vas bo pričakal še en izjemno prijazen gospod, ki vam bo povedal da kupuje diamante in druge vredne kamne v lokalni trgovini in jih za veliko več denarja prodaja naprej. Njegov cilj je, da bi bili tudi vi zaiteresirani kupiti “diamante”, ki jih boste lahko doma prodali naprej veliko dražje in s tm zaslužili ogromno denarja.

Pogosta prevara v Bangkoku in New Delhiju.

Preračunljiv zdravnik

“Zdravnik”, ki je trenutno na dopustu bo pristopil do vas in vam poskušal prodati ponarejene zdravniške dokumente, s katerimi bi lahko preslepili vašo zavarovanico in uveljavljali turistično zavarovanje. Zavarovalnice to prevaro poznajo in vam ne bo uspelo.

Pogosta prevara v New Delhiju.

Nepravi policist

Do vas bo pristopil “policist” in vam povedal, da je v bližini veliko pojavov ponarejenega denarja in da bi rad pregledal vaše bankovce, če so vsi pravi. Ko vam bo vrnil gotovino, boste kar hitro ugotovili, da nekaj bankovcev manjka!

Pod isto pretvezo bodo nekateri hoteli videti vaše potovalne dokumente ali vizo.

Pogosta prevara v Bogoti, Mexico Cityju, Bukarešti in Bangkoku.

Ponarejena vstopnica

Med čakanjem v vrsti za nakup vstopnic (za muzej, predstavo, …) bo do vas pristopil prodajalec kart in vam ponudil vstopnice po nekoliko višji ceni, ampak vam ne bo potrebno čakati v vrsti. Zelo mamljivo, ampak naj vas opozorimo, da so te vstopnice ponarejene.

Pogosta prevara v Parizu in Londonu.

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Med pogoste prevare turistov spada tudi prodaja ponarejenih vstopnic

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj