Najpogostejše prevare turistov št. 2

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

V prejšnjem članku smo pisali o najpogostejših prevarah turistov na ulici, danes pa poglejmo, katere so najpogostejše prevare turistov med samim potovanjem. Previdnost ni nikoli odveč, sploh če uporabljate javni transport.

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Najpogostejše prevare turistov: Taksisti so zelo zviti in prebrisani

Zelo draga vožnja s taksijem

Veliko taksistov bo izkoristilo vaše nepoznavanje mesta in okolice in vas bodo do vašega cilja peljali po najdaljši možni poti. Izbrali bodo najbolj prometno pot, tako da bo vožnja zelo dolga. Zato nikoli ne povejte, da ste v mestu prvič. Nekateri gredo še dlje in priredijo taksimetre, tako da se hitreje vrtijo in povišajo ceno tudi za kratke razdalje.

Pogosta prevara v vseh večjih mestih po svetu.

Noč na avtobusu

Če boste iskali avtobusni prevoz iz enega v drugo mesto, boste hitro naleteli na koga, ki vam bo ponudil izjemno cenovno ugodno vozovnico, ampak gre za pot ponoči. Plačali boste veliko več kot ugodbo ceno vozovnice, saj vam bodo ponoči prebrskali prtljago in ukradli vse kar je vrednega.

Pogosta prevara v Bangkoku.

Ups!

Taksisti, natakarji, trgovci,… vsi uporabljajo enako prevaro. Med vračanjem drobiža, mu bo le-ta pomotoma padel po tleh, nato pa ga bo zamenjal s podobnim in veliko maj vrednim kovancem ali bankovcem.

Pogosta prevara v Aziji.

Predrta pnevmatika

Najeti avtomobili so ponavadi zelo očitni, zato lahko hitro postanete tarča domačinov. Nalašč vam lahko predrejo pnevmatiko na avtomobilu, nato pa prijazno ponudijo pomoč pri zamenjavi. Zamenjava je ponavadi celo brezplačna. Ampak medtem, ko vas zamotijo z zamenjavo pnevmatike, vam bodo iz avtomobila ukradli dokumente, denarnico in vse vredne predmete.

Pogosta prevara v San Joseju.

Žeparji na vlaku

Zelo zasedeni vlaki so pogosto delovni mesto za žeparje. Ljudje morajo stati zelo blizu eden drugega, kar žeparjem zelo olajša delo in lahko brez težav preiščejo vaše žepe in torbe.

Pogosta prevara v Evropi.

Pobegli taksist

Ko iz letališča pristepe v hotel, vam bo taksist prijazno priskočil na pomoč in vam iz avtomobila zložil vaše potovalne torbe. Po opravljenem delu se mu bo začelo zelo muditi, zato bo hitro skočil v avtomobil in odpeljal. Mudilo se mu bo zato, ker bo “pozabil” iz avtomobil vzeti eno od vaših manjših potovalk in jo bo obdržal za spomin 🙂

Pogosta prevara v Las Vegasu.

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Prevare turistov na prenatrpanem vlaku ali avtobusu so z lahkoto izvedljive.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj