Najpogostejše prevare turistov št.1

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Ni ga kraja na svetu, kjer ne bi nepridipravi prežali na naivne turiste. Tatovi so skoza leta izboljšali svoje tehnike, zato moramo biti turisti res zelo previdni, da ne ostanemo brez dragocenosti. Preberite, katere so najpogostejše prevare turistov na ulici.

prevare tusristov goljufije žeparji kraje turistom

Najpogostejše prevare turistov na ulici

Zapestnica prijateljstva

Neznanec pristopi do vas in vam ponudi zapestnico prijateljstva. Ne glede na to kakšen je vaš odgovor, vas bo na vsak način poskušal zagrabiti za zapestje in vam nadeti zapestnico. Medtem ko se boste vi preprirali zaradi zapestnice, vam bo drugi neznanec ukradel denarnico.
Pogosta prevara v Parizu, Rimu, Barceloni in Kairu

Vrtnica za vaše dekle

Medtem ko se boste s svojim dekletom sprehajali, bo do vaju pristopil neznanec. Dekletu bo ponudil vrtnico, vas pa bo prosil za plačilo, s tem, da bo cena zelo pretirana. Vi boste plačilo zavrnili in izgledali kot pravi skopuh, ki dekletu ne želi kupiti rože.
Pogosta prevara v Parizu, Rimu in Barceloni

Najden prstan

Ženska pred vami bo na tla vrgla prstan, nato ga bo pobrala in vas vprašala, če ste ga vi izgubili. Ko boste rekli da ne, si bo ženska ogledala prstan in “ugotovila” da gre za pravo zlato. Ponudila vam bo da ga odkupite, ker ga ona ne potrebuje. Prstan ponavadi ni zlat in je ničvreden, tako da ne glede koliko boste plačali zanj, boste ogoljufani.
Pogosta prevara v Parizu

Otrok

Ženska bo pristopila do vas in vam v naročje vrgla svojega dojenčka (ponavadi je plastična lutka). Medtem, ko boste vi šokirani obstali in se ukvarjali z “otrokom”, vam bo drugi neznanec prebrskal žepe ali torbico in ukradel dragocenosti.
Pogosta prevara v Rimu

Ulične igre

Medtem ko boste opazovali moškega pri uličnih igrah in poskušali ugotoviti v katerega od treh kozarcev je skril kocko, pazite na svoje žepe. Ta igra je ponavadi samo motnja, kjer vas neznanci zamotijo in vam iz žepov ali torbice ukradejo denar.
Pogosta prevara v Parizu in Londonu

Izgubljena denarnica

Na tleh boste zagledali denarnico, ki pa je prazna. Ko boste šli mimo nje, boste skoraj zagotovo pogledali, če je vaša denarnica še na mestu, kjer bi morala biti (moški se ponavadi dotaknejo žepa, kjer jo nosijo). Opazovalec bo tako videl, kje nosite denarnico in vedel kje iskati, ko vas bo poskušal okrasti.
Pogosta prevara v Rimu in Ukrajini

Madež na jakni

Nekdo vas bo namenoma polil oziroma umazal vašo jakno (umeten ptičji kakec, ketchup ali kaj podobnega), verjetno tako, da se bo v vas zaletel. Potem vam bo pokazal madež in se ponudil, da vam ga pomaga očistiti. Med “čiščenjem” vam bodo ukradli karkoli nosite v žepih.
Pogosta prevara v: Rio de Janeiro, Buenos Aires

Čistilec čevljev

Moški bo pred vam “izgubil” krtačo za čiščenje čevljev. Ko se boste sklonili in jo pobrali, se vam bo hotel oddolžiti s tem, da vam zlošči vaše čevlje. Lepa gesta, ampak na koncu bo od vas zahteval plačilo za opravljeno delo.
Pogosta prevara v Istanbulu

Ženska, ki prodaja rožmarin

Stara ženica vam bo ponudila šopek rožmarina, kar je znak prijateljstva. Ko boste šopek vzeli, vas bo zgrabila za roko in vam poskušala brati iz dlani in vam prerokovati. Na koncu bo zahtevala plačilo. če ji ne boste hoteli plačati, bo začela preklinjati vas in vašo družino, kar zna biti kar strašljivo, sploh če ste malo vraževerni.
Pogosta prevara v Madridu in New Delhiju

Fotograf

Medtem ko boste fotografirali (pogosta tarča so pari, ki fotografirajo eden drugega), bo do vas pristopil prijazen domačin in se ponudil, da vaju fotografira skupaj. Najboljši možen scenarij je, da bo za svoje “usluge” zahteval plačilo, v najslabšem primeru pa boste ostali brez svojega fotoaparata ali telefona.
Pogosta prevara v Evropi

Glasbenik

Prijazen in zagnan glasbenik vam bo, ko boste šli mimo njega, ponudil svoj CD, da boste lahko poslušali njegovo glasbo. Povedal vam bo, da mu boste naredili ogromno uslugo, če boste CD predvajali doma, v svoji državi, da ga bodo lahko spoznali tudi drugi ljudje. Ko boste CD sprejeli, bo zahteval plačilo in če mu ne boste hoteli plačati, vas bodo on in njegovi prijatelji ustrahovali, dokler ne boste plačali.
Pogosta prevara v New Yorku

Preprodajalec

Voznik taksija ali tuk tuka vam bodo pogosto ponudili drogo, sploh v nočnih urah ali če mu poveste da ste na poti na zabavo. Ko jih boste sprejeli, vas bo videl “policist”, ki je čisto slučajno šel mimo. Nato boste morali plačali “podkupnino”, da bi se izognili ječi.
Pogosta prevara na Tajskem (Koh Phangan)

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj