Najbolj romantična mesta v Evropi

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka kopenhagen danska

Ljubezen je vse, kar potrebujemo. Si želite na kratek romantični oddih, pa ne veste katero Evropsko mesto bi izbrali. Pogljete si najbolj romantična mesta v Evropi in se odločite.

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka  pariz francija

Pariz, Francija

1. Pariz

Kot je rekla legendarna Audrey Hepburn, Pariz je vedno dobra ideja. Če ne veste kam bi peljali svojo ljubezen, izberite Pariz. Seveda, potovanje v francosko glavno mesto, je kliše, ampak prepustite se ljubezni in odputujte.

Občudujte prelep sončni zahod ob reki Seni ali pa se sprehodite mimo Eiffelovega stolpa. Če želite naredite vtis pa pojdite na Montmartre.

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka elizejske poljane pariz francija

Elizejske poljane, Pariz, Francija

2. Lizbona

Lizbona je mesto velikih gotskih katedral, veličastnih muzejev, srednjeveških samostanov in božansko dobrih slaščic. Ta Portugalska lepota vas bo zapeljala s sladkimi empanadami in fado glasbo.

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka lizbona portugalska

Lizbona, Portugalska

3.  Kopenhagen

Kopenhagen je po raziskavah iz leta 2013 najbolj srečno mesto na svetu, zato boste tam zagotovo uživali. Ne tarnajte nad visokimi cenami piva, ker tako zagotovo ne boste očarali nikogar. Pojdite na izlet z ladjico po kanalih seseske Christianshavn in uživajte v ljubezni. Če se bo vaša boljša polovica pritoževala nad oteklimi nogami ali pa and ceno piva, povejte, da ste rezevirali mizo v restavraciji Noma.

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka kopenhagen danska

Kopenhagen, Danska

4. Rim

Večna ljubezen se lahko rodi v večnem mestu. Obiščite Španske stopnice in si oglejte vodnjak Fontana di Trevi. Lahko pa preskočite “navadne” znamenitosti in se odpravite v park Villa Pamphili, kjer boste uživali v veličestnem razgledu nad mestom ali pa v vrtove Tivoli, kjer boste očarani nad lepoto.

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka rim italija

Vrtovi Tivoli Gardens, Villa d’Este, Rim

5. Palermo

Če vas ni očaral ne Paris in ne Rim, potem bo Palermo prava izbira. V glavnem mestu Sicilije lahko obiščete tržnici Vucciria in Ballarò, se sprehodite po plaži Mondello ali pa si oglejte mozaike Dome. Povzptnite se na Monte Pallegrino in se pripravite na dih jemajoči razgled.

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka  palermo sicilija

Palermo, Sicilija

6. Barcelona

Če se še niste izgubili v ljubezni, se boste zagotovo izgubili na ulicah gotske četrti Barri Gotic. Ne prepirajte se o tem, kdo je kriv, raje uživajte v ljubkih vintage trgovinicah, barih in kavarnah, ki jih boste srečali po poti. Ne pozabite na ulico poljubov, Carrer dels Petons, v bližnji četrti Raval.

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka barcelona španija

Barcelona, Španija

7. Italijanska Riviera

Niste navdušeni nad mesti, kaj pa vasi? Cinque Terre, pet majhnih vasi – Vernazza, Corniglia, Monterosso, Riomaggiore in Manarola, vas bodo skoraj zagotovo navdušile. Za ljubitelje dolgih sprehodov priporočamo modro pot, Sentiero Azzuro, ki povezuje vseh pet vasi. Ampak vas opozarjamo, da bo sprehod trajal najmanj 5 ur.

romantična mesta v evropi izlet valentinovo zaroka cinque terre italija

Cinque Terre, Italija

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj