Najbolj nenavadni hoteli na svetu

nenavadni hoteli na svetu unikatni icehotel hotel iz ledu švedska

Ko se približuje poletje in čas počitnic je vprašanje “Kam greš pa letos na dopust?” zelo pogosto. Prekinite rutino in udobno hotelsko sobo zamenjajte za šotor, kabino v letalu, zaporniško celico ali kaj podobnega. Unikatni in nenavadni hoteli postajajo vse bolj moderni in zanimivi za turiste in če boste bivali v katerem izmed njih, si boste počitnice zagotovo zapomnili.

Cabanes al Abres, Španija

V Španski Kataloniji boste našli hotel z bungalovi,  ki so v bistvu hišice na drevesih. Hotel je več kot primeren za vse ljubitelje narave in udobja, saj boste tukaj lahko v miru uživali na svežem zraku ob žvrgolenju ptic, v udobju vaše sobe oziroma hišice na drevesu.

nenavadni hoteli unikatni na svetu španija cabanes al abres

Cabanes Al Abres

Gamirasu, Turčija

Če ste ljubitelji podzemnega sveta in jam, potem je za vas kot nalašč hotel Gamirasu v Turčiji. Hotel, ki so ga odprli leta 1999, se nahaja v vasi Ayvali in ima 30 sob, ki se nahajajo v 1000 let starih hišah vklesanih v skalo. Kamen je odličen izolator, zato je v sobah poleti prijetno hladno, pozimi pa toplo.

nenavadni hoteli unikatni na svetu turčija gamirasu

Gamirasu, Turčija

Sala Silvergruva, Švedska

Če vam hotel vklesan v skalovje ni dovolj, pa preizkusite Mini Suito, hotelsko sobo, ki se nahaja kar 155m pod zemljo v nekdanjem rudniku srebra. Ob prihodu vam bodo razkazali podzemno kraljestvo, nato pa vas bodo pustili, da uživate v tišini in samoti globoko pod zemljo. Oblecite se toplo, saj je naravna temperatura v sobi le 2ºC, ampak jo ogrevajo do 18ºC.

nenavadni hoteli unikatni na svetu švedska sala silvergruva jama pod zemljo

Sala Silvergruva

Icehotel, Švedska

Iz ene skrajnosti v drugo. Na Švedskem si lahko privoščite tudi bivanje v Ledenem hotelu, ki je v celoti narejen iz ledu. Vsako leto, že 22 let, vedno znova zgradijo ledeni hotel, v katerem lahko gostje uživajo med decembrom in aprilom. Notranja temperatura v hotelu je med -5ºC in -8ºC.

nenavadni hoteli unikatni na svetu švedska ledeni hotel iz ledu icehotel

Icehotel, hotel iz ledu

Conrad Rangali Island, Maldivi

Od ledu pa na toplo, na Maldive. Na otoku Conrad Rangali Island uredijo sobo pod vodo. Navadno je tam restavracija, ampak na posebno željo gosta, se prostor preuredi tudi v hotelsko sobo pod morjem.

nenavadni hoteli unikatni na svetu maldivi hilton pod vodo

Hotelska soba pod vodo na Maldivih

Costa Verde, Quepos, Kostarika

Če vam je bila všeč televizijska serija Lost, potem morate nujno videti to hotelsko sobo. Nahaja se v ohišju letala boeing 727, ima dve spalnici, ročno izdelano pohištvo iz lesa in čudovit razgled iz terase. Soba je najbolj primerna za poročna potovanja in za vse ljubitelje nenavadnih hotelov.

nenavadni hoteli unikatni na svetu kostarika lost boeing 727

Hotel – letalo

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj