Moderna letališča, ki jih morate videti

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje

Letališča že dolgo niso več samo mimobežna postaja na poti, ampak so vedno bolj modernizirana, glavne spremembe pa lahko pričakjemo v naslednjem desetletju. Od tradicionalnih zgradb z nekaj restavracijami in trgovinami so se razvila v pravo počitniško destinacijo. Če so vam všeč velika moderna letališča z ogromnimi reklamnimi tablami, mini gozdički, bazeni, sobo za jogo in podobno, berite naprej. Predtsvaljamo vam najbolj moderna letališča zadnjega časa.

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje

Današnja moderna letališča so resnično vredna ogleda!

Changi Airport, Singapur

Letališče Changi Airport v Singapurju je že danes zelo moderno in futuristično. Leta 2017 nameravajo odpreti nov terminal T4, ki bo med drugim ponujal tudi biometrično skeniranje, samodejno prijavo na let in digitalno vkrcanje s pomočjo mobilnega telefona in drugih tehnološko naprednih pripomočkov. Pripravite se na virtualne pomočnike, trgovine, kjer boste izdelek izbrali kar na zaslonu (in vam ga bodo nato dostavili na dom) in še mnogo več. Trenutno že imajo 5 nadstopni vertikalni vrt s 25 različnimi vrtami rastlin plezalk, bazen na strehi, slapove, kinodvorano, največjo premično skulpturo na svetu in park z metulji.

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje changi singapur vrt

Zeleni terminal na letališču v Singapurju

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje changi singapur bazen

Bazen na strehi letališča

Mednarodno letališče Dubaj, Združeni arabski Emirati

Na letališču v Dubaju je postavljena druga največja zgradba na svetu, če sodimo po površini in največji letališki terminal na svetu. Samo letališče je izredno lepo, polno je dreves, palm, ogledal, imajo celo prostor za jogo. Letališče, katero je vsekakor vredno ogleda.

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje dubaj palme združeni arabski emirati

Letališče v Dubaju

Mednarodno letališče Los Angeles (LAX), Združene države Amerike

Takšno letališče lahko najdete samo v Los Angelesu. LAX je združil moči s podjetjem Moment Factory in ustvarili so dihjemojoči prostor, ki je svojevrstna potovalna izkušnja. Na strateških lokacijah po terminalu so postavljeni ogromni LED zasloni z inspiracijskimi fotografijami. Glavna atrakcija je vsekakor 4 delni, 22 metrov visok stolp z uro, v katerem so skrita ena izmed glavnih dvigal terminala.

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje san francisco joga

Moderna letališča: Los Angeles, ZDA

London Heathrow, Anglija

Letališče Heathrow se konstantno spreminja in prilagaja modernim spremembam. Trenutno testirajo iQueue, bluetooth produkt, ki bo poskušal razumeti obnašanje potnikov in pomagal zmanjšati čakalne vrste.

Mednarodno letališče Incheon, Južna Koreja

Incheon je eno izmed največjih letališč na svetu, ima tudi golf igrišče, toplice, privatne sobe za spanje, drsališče, kazino, notranje vrtove in celo Muzej Korejske kulture. Odhode bo kmalu upravljal biometrični sistem, ki bo s prepoznavanjem obrazov in letalskih kart povezal naše potne liste. Ni slabo, kaj?

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje južna koreja incheon

Moderna letališča: Incheon, Južna Koreja

Mednarodno letališče Kuvajt, Kuvajt

Leta 2016 se bo odprlo novo, prenovljeno, mednarodno letališče v Kuvajtu, ki bo najboljše na svetu po energetskem in okoljkem designu (LEED) in bo imelo tudi zlati certifikat za potniški terminal. Moderno letališče bodo hladili notranji vodni slapovi in čudoviti vrtovi znotraj letališča.

Amsterdam Schiphol, Nizozemska

Največje letališče na Nizozemskem je čudovita zgradba, ki je že dolgo veliko več kot samo letališče. Njihove terminale krasijo najlepša dela Nizozemskih umetnikov, zato je sprehod po letališču tudi kulturno doživetje.

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje amsterdam nizozemska

Na letališču v Amsterdamu visijo najboljša dela Nizozemskih umetnikov

Mednarodno letališče New Delhi Indira Gandhi, Indija

Indijsko letališče je pripeljajo dutty free nakup na čisto novo stopnjo. Tukaj lahko opravite hiter, luksuzni nakup kar s pomočjo QR kode preko vaših pametnih telefonov. Sanje za vsakega ljubitelja nakupovanja.

Mednarodno letališče San Francisco, Združene države Amerike

Terminal 2 na letališču v San Fransiscu je bil nedolgo nazaj prenovljen in posodobljen. Med drugim ima tudi joga center, kjer se boste lahko sprostili med napornim potovanjem in uživali v potovalni izkušnji.

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje san francisco joga

Moderno letališče imajo tudi v San Franciscu

Letališče Frankfurt, Nemčija

Letališče v Frankfurtu velja za najbolj prometno in najbolj pomembno letališče v Evropi. Zato je tudi čisto normalno, da je najbolj  moderno in napredno. Trenutno na njihovih terminalih že lahko nakupujete s pomočjo QR kod.

moderna letališča sodobna svet letališče mednarodno potujmo potovanje frankfurt nemčija

Letališče Frankfurt

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj