Manj znana francoska smučarska središča

francoska smučarska središča smučišča smučanje francija

Kmalu bo čas za odločitev, kje boste letostuživali na belih strminah. Z rezervacijo ne odlašajte predolgo, da ne boste na koncu izviseli, ker bodo vsa prenočišča že zasedena. Za tiste, ki ne marate prevelike gneče na smučiščih,je portal Skyscanner pripravil 10 predlogov za smučarski oddih v Franciji v krajih, ki so manj znani in imajo posledično manj gneče. Manj znana francoska smučarska središča:

1. Cauteres

Francoski pireneji so kot nalašč za tiste, ki ne marajo gneče. Cauterets je odlična destinacija za živčne začetnike in tiste, ki ne marate strmih prog, nekaj prog pa je namenjenih tudi pravim adrenalinskim navdušencem.

francoska smučišča smučanje francija manj znana cauteres

Francoska smučarska središča: Cauteres

2. Champagny-en-Vanoise

Champagny vam ponuja pravo izkušnjo smučanja v gorah. Dostop na smučišče je z gondolo hiter in preprost, proge pa so speljane preko čudovitega naravnega parka Vanoise.

francoska smučišča smučanje francija champagny en vanoise

Champagny-en-Vanoise

3. Chatel

Nahaja se v območju Portes du Soleil in ponuja prijetno smuko v okolici smučarske vasi. Je dobra izbira za tiste, ki bi se želeli preiskusiti na malo bolj zahtevnih progah, pri tem pa vam ne bo potrebno skrbeti za gnečo na smučišču, kot je to pogosto v večjih smučarskih središčih.

francoska smučarska središča smučanje francija chatel

Francoska smučarska središča: Chatel

4. Les Saisies

Prava smučarska nebesa, sploh za začetnike v smučanju. Les Saisies ponuja čudovit razgled, ne preveč strme proge in več kot 80 km cross country prog.

francoska smučarska središča francija smučanje les saisies

Les Saisies

5. La Toussuire

Primerno za družine ali pa za izkušene smučarje. Ogromna smučarska površina, lepo urejene proge in prelep pogled v dolino, so zelo dobra konkurenca dragim in polno zasedenim smučarskih središčem kot sta Tigers ali Val Thorens.

francoska smučarska središča francija smučanje la toussuire

Francoska smučarska središča: La Toussuire

6. Sainte-Foy-Tarentaise

Sainte-Foy je eden mlajših smučarskih središč, saj je odprt šele 20 let. Je dobro skrit Alpski dragulj in več kot primeren za vse, ki si želijo pobegniti od množic in v miru raziskovati nedotaknjene kotičke Francoskih Alp.

francoska smučarska središča smučanje francija poceni sainte foy tarentaise

Sainte-Foy-Tarentaise

7. Saint-Gervais

Eden izmed pristnih Francoskih smučarskih središč, ki ponuja čudovit pogled na Mont Blanc in pravo vzdušje zdraviliškega mesta. Je idealna lokacija za vse, ki si želite izkusiti tradicionalne Francoske smučarske počitnice.

francoska smučarska središča smučanje francija saint gervais

Francoska smučarska središča: Saint Gervais

8. Saint-Lary

Dobra destinacija za vse smučarje – tako za začetnike, kot tiste bolj izkušene. Je ena izmed boljših smučarskih destinacij v Francoskih Pirenejih.

francoska smucarska sredisca smucanje francija poceni saint lary

Francoska smučarska središča: Saint Lary

9. Samoens

Idilična gosrka vasica s tradicionalnim Alpskim vzdušjem – takšna, kot jo vidimo na ovitku nekaterih škatlic čokolade. Odlično ohranjeno smučarsko središče se nahaja v osrčju Grand Massif. Je odlična izbira tako za začetnike, kot za izkušene smučarje, saj ponuja veliko raznolikih prog. Tisti, ki boste tam okoli Božiča, boste lahko uživali v pravem prazničem vzdušju z božično tržnico in posebnimi paketi ugodnosti v hotelih.

francoska smucarska sredisca francija smucanje samoens

Samoens, pogled na Mont Blanc

10. Valloire

Valloire je povezan z območji Valmeinier in delom območja Galibier/Thabor. Je lepo, družinsko smučarsko središče z različnimi progami za vse stopnje smučarskega znanja. V januarju vsako leto poteka festival sneženih in ledenih skulptur, kar privabi še več ljudi.

francoska smučarska središča francija smučanje valloire

Francoska smučarska središča: Valloire

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj