Luksuzne smučarske destinacije slavnih in bogatih

zermatt1

Zimski čas za veliko ljudi pomeni čas za smučanje in druge športne aktivnosti na snegu. Izbira destinacij je velika, nekateri smučarski rezorti po svetu pa so še posebaj ekskluzivni in luksuzni. Za vas smo izbrali nekaj najbolj znanih luksuznih smučarskih destinacij, kjer slavni in bogati pogosto preživljajo svoje zimske dopuste.

st-moritz

St. Moritz, Švica

Moonlight Basin, Big Sky, Montana, ZDA

Preko 32 km2 veliko posestvo sredi zvezne države Montana, ZDA v sklopu privatnega kluba ponuja wellness, fitnes center, bazene, igranje golfa, pohodništvo ter druge aktivnosti v naravi. Članom kluba so za najem na voljo tudi luksuzne gorske vile.

Moonlight Basin, ZDA

Telluride, Colorado, ZDA

Mesto Telluride je nekdanje Viktorijansko rudarsko mestece ob vznožju gorovja Rocky Mountain, ki je danes znano po odličnih smučarskih progah, pestrem dogajanju (glasbeni in filmski festivali) in znanih restavracijah.

St. Moritz, Švica

St. Moritz je s svojim šarmom zagotovo ena najbolj znanih smučarskih destinacij na svetu. Tukaj boste našli butike najbolj znanih modnih oblikovalcev, restavracije najbolj znanih chefov, dihjemajočo pokrajino in ogromno zabave. Gostom so na voljo številni luksuzni hoteli, med njimi tudi Kulm Hotel, ki obratuje že od daljnega leta 1864 in ponuja čudovit razgled na jezero St. Moritz.

Deer Valley, Park City, Utah, ZDA

Deer Valley v zvezni državi Utah je precelj popularna destinacija med elito, saj se tu odvija znani filmski festival Sun Dance Film Festival.


Zermatt, Švica

Zermatt ima čudovit razgled na znano goro Matterhorn in več luksuznih nastanitev, s katerimi je mestece postalo znano v najbolj elitnih krogih. Prava poslastica pa je privatna residenca Chalet Zermatt Peak, kjer lahko uživate v vrhunski kulinariki, izbranih vinih, več kinodvoranah in zelo šik wellnessu.

Megeve, Francija

Pokrajina Megeve je z leti postala ena izmed bolj popularnih Evropskih smučarskih destinacij. Konjske vprege s kočijami vas po tlakovanih ulicah pripeljejo do ekskluzivnih hotelov in restavracij z Michelinovimi zvezdicami.

Aspen, Colorado, ZDA

Verjetno najbolj znana luksuzna smučarska destinacija na svetu. Še sploh obstaja kdo, ki še ni slišal za Aspen? Gorsko mesto z ogrevanimi pločniki in lastnim letališčem za zasebna letala je prav posebno doživetje.

Najbolj znan luksuzni hotel v mestu je hotel The Little Nell, z bazeni na strehi in svetovno znano kulinarično ponudbo.

Klosters, Švica

Dobro znano smučarsko središče Klosters se nahaja v Švicarskem kanjonu Graubünden. sem zahajajo znana imena evropske in svetovne smetane, med njimi tudi Princ Charles.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj