Jesenska potovanja

Poletja je nepreklicno konec. Ampak, tudi jesen ni tako slaba, v bistvu je super izbira za obisk večjih mest, ki jeseni dobijo čisto poseben čar. Poleg tega so jesenska potovanja najboljša, saj je vreme lepo, gneče pa ni. Oglejte si naše predloge za 7 mest, ki jih je najbolje obiskati jeseni.

jesenska potovanja izleti jesen potujmo kam na potovanje zima

Oglejte si naše predloge za jesenska potovanja po velikih mestih

 1. New York

Za obisk New Yorka ne potrebujete posebnega izgovora in mesto je lepo v vsakem letnem času. Ampak jesen je res čarobna. Sprehodite se skozi Central Park med rumenimi listi, jezeri in osamljenimi potmi. Tavajte med visokimi nebotičniki in sanjajte o tem, kako bi bilo, če bi živeli v tistem stanovanju na vrhu. Mogoče se nekega den, sanje tudi uresničijo.

jesenska potovanja izleti jesen potujmo kam na potovanje zima new york zda

Za obisk New Yorka ne potrebujete posebnega izgovora.

2. Rim

Čeprav se sliši kot kliše, ampak jesen iz tega Italijanskega mesta res izvabi najboljše. Mesto zasije v zlati svetlobi, sončni zahodi pa so naravnost čudoviti.

jesenska potovanja izleti jesen potujmo kam na potovanje zima rim italija evropa

Jeseni mesto zasije v zlati svetlobi

3. Brugge

Tudi če še ni tako zelo mrzlo, da bi imeli izgovor za pitje vroče čokolade, je odličen čas za obisk Belgijskega mesta Brugge. Mesto, ki ga imenujejo tudi Belgijske Benetke je čudovito staro mesto, z gotskimi cerkvami in srednjeveškimi zidovi, ki vas bo zagotovo očaralo.

jesenska potovanja izleti jesen potujmo kam na potovanje zima brugge bruges belgija

Mesto Brugge imenujejo tudi Belgijske Benetke.

4. Montreal

Izkoristite jesen za daljše potovanje in obiščite Kanado. Montreal je znan po jesenskih barvah ki obarvajo javorje. Montreal je kanadska prestolnica kulture, zato vam tam zagotovo ne bo dolgčas. Ko boste tam, obiščite hrib Mont Royal v parku Mont Royal Park in uživajte v čudovitem razgledu.

jesenska potovanja izleti jesen potujmo kam na potovanje zima montreal kanada

Montreal je kanadska prestolnica kulture.

5. Budimpešta

Uživajte v jeseni medtem ko pijete pivo! Poletnih razvad se je težko znebiti, zato si lahko privoščite pivo in uživate v jesenskem soncu.

jesenska potovanja izleti jesen potujmo kam na potovanje zima budimpešta evropa

V Budimpešti si privoščite pivo!

6. Dresden

Dresden mogoče ni tako popularna jesenska destinacija kot sta Paris ali Rim, je pa vsekakor vreden ogleda. Čudovito kulturno in umetniško mesto si je prislužilo ime “Firence na Elbi”. Mesto, ki je bilo skoraj popolnoma uničeno med drugo svetovno vojno spada med najlepša mesta v Nemčiji.

jesenska potovanja izleti jesen potujmo kam na potovanje zima dresden nemčija evropa

Mestu Dresden pravijo tudi Firence na Elbi

7. Stockholm

Stockholm je mesto na vodi, pa vendar je skoraj tretjina mesta pokrita s parki in vrtovi, ki se jeseni spremenijo v dihjemajoče barve. Sprehodite se ob Baltskem morju in po parku Skansen, uživajte v razgledu, naj vas jesen prevzame in začara.

jesenska potovanja izleti jesen potujmo kam na potovanje zima stockholm

Tretjino Stockholma prekrivajo vrtovi in parki.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj