Jedi, ki jih morate poskusiti v New Yorku

strucke new york

Krofi, pizze, štručke, tortice, hot dogi: ni boljšega načina kot spoznati New York skozi hrano. Torej, ugriznite v Veliko Jabolko in se z nami podajte na pravo kulinarično poslastico. Hrana, ki jo v New Yorku preprosto morate poskusiti.

Pizza

Migranti iz Italije so pizzo v New York prinesli že v začetku 20. stoletja in od takrat je legendarna tudi na drugi strani luže. Osnovna New Yorška pizza ima tanko in puhasto testo, obložena je z mozzarello in klasično paradižnikovo omako. Še zanimivost: pizza premera 36 cm je smatrana za malo pizzo.

Najboljše pizze v New Yorku

Roberta’s (261 Moore St, NY 11206)

Majhna pizzerija v soseski Brooklyn, kjer so jedli tudi Bill Clinton, Beyonce in Jay-Z. Posebnost je pizza s svežimi zelišči in zelenjavo iz vrta za restavracijo.

Q: How many pizzas are too many pizzas? A: The limit does not exist ??? ? by @devinshallop

A photo posted by Roberta’s (@robertaspizza) on

 Lombardi’s (32 Spring Street, NY 10012.)   Legendarna New Yorška pizzerija s pridihom zgodovine in pravo krušno pečjo. To je prva pizzerija v Združenih državah Amerike, odprta še od 1897 leta, ko so delavcem na spodnjem Manhattnu prodajali kose pizz za s seboj. Posebnost: pizza s svežimi školjkami ali pa bela pizza z mozzarello, rikoto in sirom romano.  

  #lombardispizza #beautiful #food   A photo posted by Lombardi’s Coal Oven Pizza (@lombardispizza) on

Štručke

Mehka in puhasta znotraj, zunaj pa hrustljava in dišeča – to je popolna štručka, kakršne vidimo tudi v filmih. V mesto so jih prinesli vzodnoevropski židje okoli leta 1880.

strucke new york

Najboljše štručke v mestu

Absolute Bagels (2788 Broadway, NY 10025)

Potešite svojo željo po štručkah in izbirajte med 16 različnimi dobrotami. Odlična ideja za hitro in poceni kosilo.

Murray’s Bagles (500 Avenue of the Americas, NY 10011)

“We don’t toast” je moto podjetja, kar pomeni, da so njihovi izdelki vedno sveži. Ponujajo tudi odlične sendviče, prava poslastica je tisti z lososom in kremnim sirom.

Hot dog

Prvi je Hot Doge začel prodajati nemški mesar Charles Feltman, na Coney Islandu davnega leta 1871. Kupimo ga lahko skoraj na vsaki ulici v mestu, kje pa so tisti legendarni?

Crif Dogs (113 Saint Marks Place, NY 10009)

Okusi, od katerih se vam bo zmešalo. Imate radi sladko – slano kombinacijo? Preiskusite Spicy Red Neck – s slanino ovita hrenovka s čilijem, jalapeno paprikami in zeljem.

A photo posted by Crif Dogs (@crifdogs) on

Nathan’s Famous (1310 Surf Avenue, NY 11224)

Že preko 90 let strežejo hot doge narejene iz košer govedine. Njihove stojnice in restavracije so vsepovsod po mestu.

Cheesecake (sirova torta)

Obstajata navadna sirova tora in tista iz New Yorka. To je torta, ki je ne boste pozabili.

Junior’s (386 Flatbush Avenue, NY 11201 + druge lokacije)

Odpro že od davnega leta 1950, njihov slogan pa pravi, da dokler niste poskusili njihove sirove torte, še sploh niste živeli.

Eileen’s (17 Cleveland Place, NY10012)

Če imate posebne prehranjevalne omejitve, potem obiščite to restavracijo. Tukaj boste našli sirovo torto na sto in en način.

Hamburger

Legenda pravi, da so prve hamburgerje stregli že leta 1800 in sicer  nemškim mornarjem, ki so imeli domotožje po domačem mestu – Hamburgu. V mestu skorajda ni restavracije, ki ne bi imela na meniju legendarnega hamburgerja.

Shake Shack (Madison Square park + druge lokacije)

Veriga Shake Shack se je začela leta 2004 z majhno stojnico sredi parka. Tam je vedno nepopisna gneča, na hamburger se čaka v dolgi vrsti. Danes njihove franšize najdemo po celem svetu, njihovi hamburgerji pa so res pregrešno dobri.

shake shack new york

Balthazar Restaurant (80 Spring Street, NY 10012)

Popolno pečeno meso, topljeni sirček in širok spekter dodatkov. Nekoliko dražji, a definitivno vreden svojega denarja.

balthazar new york

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj