Izbira kabine na ladji

izbira kabine na ladji križarjenje katero kabino izbrati

Ko načrtujete križarjenje, je precej pomembna tudi izbira kabine na ladji. Na izbiro vpliva več različnih faktorjev – denar oziroma cena kabin, lokacija kabine, dolžina potovanja,…

Vsekakor je to osebna odločitev, odvisna od vas samih, saj samo vi veste, kaj potrebujete in česa ne, kaj vam je pomembno in koliko lahko zapravite. V pomoč pri izbiri vam je lahko načrt ladje, tako da si lahko natančno predstavljate kje se kabine nahajajo, koliko so oddaljene od prostorov, kjer se boste najdlje zadrževali (bazeni, wellnes, restavracije, bari, igralnice,…). Tak načrt dobite v agenciji, ki križarjenje ponuja ali pa na spletni strani družbe, ki križarjenje organizira. Zelo hitro boste ugotovili, da je na voljo več različnih tipov kabin, ki se razlikujejo po ceni, velikosti in legi na ladji.

Notranja kabina

Velikost je okoli 15m2, kabina nima oken ali balkona. Orema je enaka, kot v standardni hotelski sobi – kopalnica (tuš, wc, umivalnik), dvojna postellja oziroma dve ločeni postelji, TV, klima, omara, telefon, fen.

kabine na ladji notranja kabina

Notranje kabine na ladji so brez oken.

Zunanja kabina z oknom

Velikost je približno enaka notranji kabini, prav tako oprema. Razlika je v tem, da ima zunanja kabina še okno oziroma lino, ki pa se ne da odpreti. Ker so te kabine cenejše, so ponavadi locirane v nižjih nadstropjih ladje, zato skozi okno nimamo preveč lepega razgleda. Največkrat vidimo le visoke valove, ki jih povzroča ladja.

kabine na ladji zunanja kabina

Zunanje kabine imajo okno ali lino, ki se ne da odpreti.

Zunanja kabina z balkonom

Te kabine so nekoliko večje od prejšnjih dveh tipov. Velikost je okoli 20m2. V sobi poleg standardne opreme največkrat najdemo še manjši prostor za sedenje (fotelj ali manjši kavč, mizica). Namesto oken so drsna vrata, ki se odprejo na manjši balkon z ležalnikom. Na veliko ladjah so balkoni med sosednjimi sobami slabo pregrajeni, zato balkoni ne nudijo veliko zasebnosti.

kabine na ladji zunanja kabina z balkonom

Zunanje kabine z manjšim balkonom

Suite

Suite so največje in najbolj luksuzno opremljene kabine na ladji. Ponavadi se delijo še v več skupin (junior suite, deluxe suite,…) in se razlikujejo predvsem v velikosti in legi kabine. Velike so od 30m2 dalje. Ponujajo bolj luksuzno opremo, večje balkone, v kopalnici je kad namesto tuš kabine in imajo ločen dnevni prostor od spalnega prostora.

kabine na ladji suite apartmaji

Večje in bolj luksuzno oprememljene sobe

Predsedniški apartma

Največja in najdražja kabina na ladji, ki pa seveda ni namenjena samo predsedniku, ampak vsem, ki si lahko privoščijo prenočišče za več tisoč eurov na noč. Je samo ena, najbolj luksuzno opremljena in se nahaja na najbolj elitni lokaciji. Ima več sob z lastnimi kopalnicami, ponavadi tudi svoje osebje, včasih tudi lasten bazen in wellness center.

kabine na ladji predsedniški apartma

Največja in najbolj luksuzna kabina na ladji

Kabine se delijo tudi glede na lokacijo, ki jo zasedajo na ladji. Vsaka lokacija ima svoje prednosti in slabosti.

izbira kabine na ladji križarjenje katero kabino izbrati

Izbira kabine na ladji igra veliko vlogo

Kabine v nižjih nadstropjih

Te kabine so najcenejše in tudi najbolj oddaljene od glavne palube, kjer se nahajajo restavracije, bari, bazen, igralnica, trgovine,… Tukaj se tudi precej sliši delovanje ladijskih motorjev in sidra, ko se le to uporablja. Se pa v teh kabinah najmanj občuti valovanje morja.

Kabine v višjih nadstropjih

Ta vrsta kabin se nahaja v višjih nadstopjih ladje in posledično tudi bližje glavne palube. So nekoliko dražje od kabin v spodjem delu ladje, lahko pa zato tu že dobimo sobo z balkonom. Tu se valovanje morja precej občuti, zato niso preveč primerne za ljudi z občutljivim želodcem ali morsko boleznijo.

Srednje kabine

Te kabine najdemo v centralnem delu ladje. So zelo hitro dostopne, ampak tudi precej hrupne. Vseskozi se mimo sprehajajo drugi potniki na poti do njihovih kabin. Zunanje kabine na tem delu nimajo tako lepega razgleda, saj pogled pogosto zastirajo rešilni čolni.

Bow kabine

To so kabine na odprtem, na sprednjem delu ladje. Tu se ponavadi nahajo suite z velikimi balkoni, saj se iz te lokacije ponuja prelep razgled. So pa precej izpostavljene vetru in vodnim meglicam, ki jih iz vode prinaša veter.

Aft kabine

To pa so kabine na zadnji strani ladje in prav tako ponujajo lep razgled iz balkonov in oken. Ponavadi se nahajo nekaj nadstropij nižje od restavracij in barov, zato ponujajo manj zasebnosti in precej hrupa od “zgoraj”.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj