Državne meje v fotografijah

5-indija-pakistan-luci

Vas zanima, kako dejansko izgledajo nekatere državne meje?  Zidovi, reke, prepadi, visoke ograje ali pa samo preproste cestne oznake.

Most čez reko Yalu, ki povezuje Kitajsko in Severno Korejo.

kitajska-koreja

Skoraj 5 metrov visoka ograja, ki so jo leta 2013 postavili na meji med Bolgarijo in Turčijo.

bolgarija-turcija

Fotografija, ki jo posnela mednarodna vesoljska postaja, nazorno prikazuje ostanke vojne med Iranom in Irakom. Diagonalna črta na zgornji strani fotografije, je meja med Iranom (zgornja stran) in Irakom (spodnja stran).

iran-irak

Že od leta 1959 se vsak dan na meji med Indijo in Pakistanom odvija ceremonija: vsak dan pred sončnim zahodom spustijo zastavo, nakar sledi vojaška parada pripadnikov obeh držav.

pakistan-indija

Še ena fotografija iz mednarodne vesoljske postaje nazorno prikazuje mejo med Pakistanom in Indijo. Oranžno črto tvorijo številni reflektorji, ki jih Indija uporablja za boljši nadzor nad nepooblaščenimi vstopi v državo.

Meja med Nemčijo in Nizozemsko je preprosta črta na tleh Evropskega poslovnega centra. Na eni strani stavbe je nemški poštni nabiralnik in nemški policist, na drugi strani pa Nizozemski. Pa kljub temu pošta, ki jo iz Nemčije pošjete na Nizozemsko, tja potuje skoraj teden dni.

Baarle-Nassau, mesto na jugu Nizozemske ima mejo med Nizozemsko in Belgijo vrisano kar po ulicah.

Mejo med Kostariko in Panamo predstavlja most na reki Sixaola. Most redno prečkajo avtomobili, tovorna vozila in pešci.

Meja med ZDA in Mehiko je dolga 3200 kilometrov in letno jo ilegalno prečka okoli 350 milijonov ljudi. Poglejmo, kako izgleda meja na najbolj zanimivih odsekih:

Kalifornija: Na desni strani je Tijuana, Mehika na levi pa San Diego, ZDA.

Ograja v Arizoni, blizu mesta Nogales.

Mejo med Dominikansko republiko in Haitijem je fotografiral Nasin satelit. Dominikanska republika je bolj zelena, na desni strani.

Ena izmed najbolj vidnih državnih meja je meja med Egiptom in Izraelom.

Reka Guardiana je skoraj 100 kilometrov dolga državna meja med Španijo in Portugalsko. Na fotografiji vidimo nekdanjo policijsko postajo v mestu Vila Real de San Antonio na jugu Portugalske.

Skoraj 150 kilometrov dolgo mejo med Anglijo in Škotsko ponazarja preprosta ograja.

Beringov preliv oziroma Beringova ožina loči Združene države Amerike in Rusijo oziroma Azijsko celino in Ameriške. Na sredini preliva sta dva otoka – mali in veliki Diomede.

Čudoviti slapovi Iguazu označujejo mejo med Brazilijo in Argentino.

Zagotovo ena izmed najbolj poznanih državnih meja so Niagarski slapovi, ki ločijo ZDA in Kanado. Na fotografiji je Kanada na levi, ZDA pa na zgornji desni strani.

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj