5 predlogov za avanturistično potovanje

avanturistično potovanje počitnice dopust sloni chobe national park

Za mnoge dopust pomeni poležavanje na plaži, relaksacija, brezdelje in odklop misli od vsakdanjih skrbi. Za tiste željne avantur in pustolovščin pa predstavljamo 5 destinacij za popolno avanturistično potovanje, polno adrenalina, kjer boste lahko raziskovali in se predajali čarom aktivnih počitnic.

avanturistično potovanje počitnice aktivne plezanje

Dopust lahko preživite tudi drugače

Islandija

Tisti, ki Islandijo predstavljajo kot avanturo in ne kot turistično destinacijo, pravzaprav ne pretiravajo dosti. Če želite avanturistično potovanje, je Islandija to, kar iščete. Samo kratka vožnja z avtobusom iz glavnega mesta Reykjavik vas loči do prvega vulkana Thrihnukagigur volcano, kjer se boste lahko sputili v krater do globine 120 metrov, videli njegove barvite kamnine, ki so jih oblikovali magna in plini. Če prav vulkan ni bruhal že preko 4000 let, poznavalci pravijo, da lahko izbruhne kadarkoli. Islandijo opisujejo kot deželo ognja in ledu, saj si lahko poleg črnih vulkanov ogledate tudi ledenike, se podate na vožnjo z ladjo in opazujete delfine in kite. Vsekakor je Islandija nepozabna dežela, ki se vam bo zagotovo vtisnila v spomin.

avanturistično potovanje počitnice dopust islandija vulkan

Na Islandiji se lahko podate v notranjost vulkana Thrihnukagigur

Botsvana

580 različnih vrst ptic, 75 vrst različnih sesalcev in 2500 vrst rastlin so dejstva, ki Botsvano postavljajo na sam vrh za avanturistična potovanja po Afriki. Drugi največji naravni park v državi, Chobe National Park, je dom za več kot 40000 slonov in drugih večjih sesalcev. Sam naravni park je čudovit, s slikovito zeleno pokrajino Serondela, ki poteka ob reki do vročih in suhih predelov, ki sledijo. Spustite se po reku Chobe in iz ladje opazijte krokodile ter povodne konje in doživite divjino v vsej svoji veličastni podobi.

avanturistično potovanje počitnice dopust sloni chobe national park

Chobe National Park je dom za več kot 40000 slonov in drugih večjih sesalcev

Havana, Kuba

Razburljiva atmosfera Kube se razteza veliko dlje od srkanja Mojita in kajenja cigar. Če želite spoznati pravo Kubo, najemite avto in se odpravite do Valle de Viñales ter si oglejte dihjemajočo pokrajino, kjer se razprostirajo polja tobaka, gore in klifi. Če se povzpnete do konca klifov, vas bo pričakal čudovit razgled, lahko pa se odpravite tudi v gore ali pa na čisto pravi ribiški izlet z ladjo iz marine Marina Hemingway. Havana je tudi odlična destinacija za vse ljubitelje snorklanja in potapljanja. Popularno mesto za potop se imenuje El Muerto, kjer vas bodo pod vodno gladino pričakali koralni grebeni in barvite ribice.

avanturistično potovanje havana kuba polja tobaka

Valle de Viñales

Sydney, Avstralija

Ljubitelji surfanja se ustavite na plaži Bondi Beach in doživite pravo avstralsko izkušnjo surfanja. Let’s go surfing ponuja različne tečaje, ki se razlikujejo glede na težavnost in trajanje. V Sydneyu boste našli različne aktivnosti tudi za vse tiste, ki bi raje ostali na kopnem. Povzpnite se na legendarni Sydneyski most Sydney Harbour Bridge in uživajte v razgledu nad mestom ali pa se odpravite iz mesta, v gorovje Blue Mountains, kjer lahko kampirate, in uživate v aktivnostih v naravi. Pohodniki se boste odpravili na The Three Sister’s Rock, ki se dviga nad ravno pokrajino.

avanturistično potovanje sydney avstralija bondi beach surfing

Bondi Beach je raj za surfarje

Helsinki, Finska

Finska je najbolj redko poseljena država v Evropski uniji, zato pa ima ogromno neokrnjene narave in njenih znamenitosti in je pravi naslov za popolno avanturistično potovanje. Nuuksio National Park leži severozahodno od Helsonkov in je območje ogromnih gozdov, prepletenih z rekami in jezeri kar je odlična priložnost za turo s kanuji. Območje je zelo znano po letečih vevericah. Pozimi se odpravite na pohod in uživajte v debeli snežni odeji in raziskujte sledi divjih živali. Po napornem dnevu se lahko vedno sprostite v kateri izmed znanih finskih savnah.

avanturistično potovanje finska helsinki nuuksio national park

Nuuksio National Park je zelo znan po letečih vevericah

 

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj