Denarno nakazilo Western Union

Denarno nakazilo Western Union je storitev hitrega nakazovanja denarja po svetu in v Sloveniji poteka le med fizičnimi osebami. Nekatere države omogočajo, da storitve Western Union uporabljajo tudi podjetja, ampak Slovenija ne spada med njih, saj take storitve onemogoča naša veljavna zakonodaja.

western union denarno nakazilo

Denarno nakazilo pride prav, če se na potovanju znajdemo v težavah in ostanemo brez denarja ali pa ga potrebujemo več, kot ga imamo s seboj. Željeni znesek vplačajo starši, prijatelji, znanci, v katerikoli poslovalnici NLB ali NKBM, denar pa prejmete v nekaj minutah na enem izmed 212.000 vplačilno-izplačilnih mest po več kot 195 državah sveta. Provizijo za nakazilo v celoti plača tisti, ki denar nakaže (provizija je odvisna od zneska nakazila).

V primeru da ostanete brez osebnih dokumentov in ne morete dokazati svoje istovetnosti v tujini, lahko pri prejemu denarja odgovorite na testno vprašanje, za katerega se predhodno dogovorite s pošiljateljem. S pravilnim odgovorom na testno vprašanje lahko prejmete denar le v državah, ki omogočajo prejem denarja na tak način. Zahtevajo pa lahko tudi policijski zapisnik oziroma prijavo o izgubljenih osebnih dokumentih. Najvišji znesek, ki ga lahko prejmete z odgovorom na testno vprašanje je 1000 USD (oziroma protivrednost v valuti, ki jo država izplačuje).

Najvišji znesek nakazila preko Western Union storitve je 5600 eur.

Lokacije, kjer lahko prejmete Western Union nakazilo po svetu.

western union denarno nakazilo

Denarno nakazilo pride prav, če se na potovanju znajdemo v težavah in ostanemo brez denarja ali pa ga potrebujemo več, kot ga imamo s seboj.

Povej naprej 🙂Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Digg thisEmail this to someoneShare on LinkedInShare on RedditShare on StumbleUponShare on Tumblr

Tagi:


En odgovor za “Denarno nakazilo Western Union”

  1. anton november 1, 2017 6:10 pop #

    ali kdo ve na podlagi kakšnega dokazila v tujini dvignes ta denar?
    ali je to samo osebni dokument,kakšna koda ali kaj?
    tone

Komentiraj