Črna lista letalskih prevoznikov

črna lista letalskih prevoznikov nova posodobljena

Evropska komisija se je, po posvetovanju z organi za letalsko varnost držav članic EU, odločila, da bo letalskim prevoznikom, za katere je bilo ugotovljeno, da niso varni, prepovedala opravljanje letov v evropskem zračnem prostori. Pred vami je črna lista letalkih prevoznikov.

Evropska komisija je objavila 22. posodobljen evropski seznam letalskih prevoznikov, za katere velja prepoved letenja ali druge omejitve delovanja znotraj EU, t.i. „evropski letalski varnostni seznam“.

Seznam letalskih prevoznikov, za katere velja prepoved, si oglejte tukaj: ČRNA LISTA LETALSKIH PREVOZNIKOV (posodobljena decembra 2013)

Na posodobljenem letalskem varnostnem seznamu je 295 prevoznikov, ki jim je v celoti prepovedano leteti v EU, to so vsi letalski prevozniki iz naslednjih 21 držav: Afganistana, Angole, Benina, Republike Kongo, Demokratične republike Kongo, Džibutija, Ekvatorialne Gvineje, Eritreje, Gabona (razen treh letalskih prevoznikov, ki lahko letijo pod določenimi pogoji in omejitvami), Indonezije (razen petih prevoznikov), Kazahstana (razen enega prevoznika, ki lahko leti pod določenimi pogoji in omejitvami), Kirgizistana, Liberije, Mozambika, Nepala, Filipinov (razen enega prevoznika), Sierre Leoneja, São Toméja in Principa, Sudana, Svazija in Zambije. Na seznamu sta še dva posamezna letalska prevoznika: Blue Wing Airlines iz Surinama in Meridian Airways iz Gane. Vseh skupaj jih je tako 297.

črna lista letalskih prevoznikov blacklist

Črna lista letalskih prevoznikov vključuje kar 297 prevoznikov.

Na seznamu je tudi deset letalskih prevoznikov, za katere veljajo omejitve delovanja in lahko zato letijo v EU le pod strogimi pogoji: Air Astana iz Kazahstana, Afrijet, Gabon Airlines in SN2AG iz Gabona, Air Koryo iz Demokratične ljudske republike Koreje, Airlift International iz Gane, Air Service Comores s Komorskih otokov, Iran Air iz Irana, TAAG Angolan Airlines iz Angole in Air Madagascar z Madagaskarja.

Pravno obvestilo

Organi za civilno letalstvo v državah članicah Evropske unije lahko pregledajo samo zrakoplove tistih letalskih družb, ki opravljajo lete na letališča Unije in z njih. Ker so ti pregledi naključni, ni možno pregledati vseh zrakoplovov, ki pristajajo na letališčih Unije. Dejstvo, da letalske družbe ni na seznamu Skupnosti, ne pomeni avtomatično, da izpolnjuje veljavne varnostne standarde.

Če letalska družba, ki je na seznamu Skupnosti, meni, da izpolnjuje potrebne tehnične elemente in zahteve, ki izhajajo iz veljavnih mednarodnih varnostnih standardov, lahko zaprosi Komisijo, da sproži postopek njene odstranitve s seznama.

V preverjanje točne identitete vseh letalskih družb, vključenih na seznam Skupnosti, se vložijo znatna prizadevanja, in sicer z vključitvijo specifičnih (enotnih) črkovnih kod, ki jih vsaki letalski družbi dodeli ICAO, številke države, ki je izdala spričevalo, in številke spričevala letalskega prevoznika (ali operativne licence). Kljub temu popolno preverjanje ni bilo možno v vseh primerih zaradi neobstoja informacij v zvezi z nekaterimi letalskimi družbami, ki morda izvajajo dejavnost na meji priznane mednarodne ureditve letalskega prometa ali celo izven nje. Zato ni mogoče izključiti možnosti, da obstajajo letalske družbe, ki v dobri veri izvajajo letalsko dejavnost pod istim tržnim imenom kot letalska družba, ki je vključena na seznam Skupnosti.

Povej naprej 🙂Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Digg thisEmail this to someoneShare on LinkedInShare on RedditShare on StumbleUponShare on Tumblr

Tagi:


NI komentarjev

Komentiraj